UNCUT for Nasty Woman Amsterdam De Balie

175, – euro

Uncut Hester Scheurwater for FUNDRAISER EXHIBITION

Vrouwen aan de top, zoals burgemeesters, politici, presentatoren, schrijvers, muzikanten, krijgen allemaal een hoop seksisme te verduren.

Dit moet stoppen. 

Daarom organiseert Nasty Women Amsterdam samen met #teamFemke een spectaculaire expositie om een statement te maken tegen seksisme en vrouwenhaat, en voor solidariteit en gelijkwaardigheid.

De meer dan 250 kunstwerken zijn te koop van €5 tot €250. Behalve Marlene Dumas leverden ook Silvia B, Berend Strik, Anouk Griffioen, Terry Rodgers, Sacha de Boer, Sarah Maple, Hester Scheurwater, Max Kisman, Inge Aanstoot, Sylvana Simons, Barbara Broekman, Maxime Duvall, Liz Nielsen, Humberto Tan, Anne Forest, Pieter W. Postma, TINKEBELL., Airco Caravan en nog vele anderen een kunstwerk aan.

De opbrengst gaat volledig naar het goede doel: Elance Academy (coachingsacademie voor meiden en jonge vrouwen) en het Anticonceptiespreekuur voor ongedocumenteerde vrouwen in Amsterdam Zuidoost, van Dokters van de wereld.

Meer info: www.nastywomenamsterdam.org / nastywomenamsterdam@gmail.com

Kom kijken en kopen!

Op 8 december om 20:00 is het programma I’m Not Bossy, I’m the Boss. Samen met Nasty Women Amsterdam organiseert De Balie een avond waar we luisteren naar de ervaringen van zichtbare vrouwen uit de politiek, kunst, wetenschap en journalistiek. Kunstenaar Tinkebell vertelt in een inleiding wat ze aan seksisme om zich heen ziet gebeuren. Stella Bergsma, Sharon Gesthuizen, Els van der Plas en Myrthe Hilkens delen hun ervaringen en ideeën.